USV Iasi en-fr-ro en ro fr


Împrumutul la domiciliu

Împrumutul la domiciliu se realizează pe baza permisului de acces în Bibliotecă şi în urma consultării Catalogului electronic OPAC (Online Public Access Catalogue). Catalogul on-line este o interfață web a tuturor publicațiilor înregistrate ce permite efectuarea căutărilor în colecțiile Bibliotecii de pe orice dispozitiv conectat la internet.

Pentru o căutare eficientă în OPAC este suficient să tastaţi numele autorului, titlul publicaţiei sau cuvinte-cheie şi sistemul vă va reda o listă de resurse/cărţi. Faceţi click pe titlul ales şi veţi regăsi informaţiile necesare, legate de tipul resursei, titlul, autorul, locaţia, cota şi disponibilitatea publicaţiei.

În Biblioteca USV Iaşi, împrumutul se realizează atât în sistem tradiţional, cât şi în sistem automatizat, prin softul de bibliotecă Liberty 5.

Sistemul tradițional

Presupune utilizarea unor formulare tipizate în care vor fi trecute datele de contact ale utilizatorului: nume, facultate, an de studiu, barcodul permisului de bibliotecă, data de împrumut, precum și datele specifice publicaţiei solicitate.

Sistemul automatizat

Presupune comenzi on-line pentru împrumutul la domiciliu și se realizează prin intermediul softului de bibliotecă, Liberty 5, urmând paşii:
- Conectarea la softul Bibliotecii pe baza barcodului de pe permisul de acces şi a parolei personale;
- Se caută în bara de sus publicaţia dorită, prin tastarea titlului, a autorului sau a unui cuvânt-cheie;
- Se bifează publicaţia aleasă;
- Se accesează "Cerere" şi se trimite la adresa de email generată automat de soft.

Vă rugăm să vizionați tutorialul pentru schimbarea parolei și, pentru comenzile online, tutorialul pentru împrumutul la domiciliu.
Comanda Dvs. va fi preluată de personalul Bibliotecii și onorată în cel mai scurt timp.

facebook    facebook    youtube    telefon    
© 2024 | Ultima actualizare: 20.02.2024