Date de contact
Nume: |
|
RADU |
Prenume: |
|
STELUŢA |
Data naşterii: |
|
2 octombrie 1967 |
Facultatea: |
|
Agricultură |
Departament: |
|
Tehnologii alimentare |
Adresa (serviciu): |
|
Aleea Mihail Sadoveanu, nr. 3, Iaşi, 700490 |
Telefon: |
|
+40 232 407.565 |
Fax: |
|
+40 232 260.650 |
E-mail: |
|
rstela@uaiasi.ro
|
CV Europass
- Curriculum Vitae Europass
Lucrări ştiinţifice
Număr total: 129.
- Lista completă de lucrări ştiinţifice
Note de curs:
»
Ghid nutrițional pentru alimente conservate
»
Tehnologia de obținere a biscuiților tradiționali versus biscuiți inovați din făinuri cu calități nutritive
»
Sortimente de făinuri. Specialități de panificație. Sortimente ecologice din făinuri nutritive
Suport de curs:
»
Tehnici inovative pentru produse alimentare fără zahăr, fără gluten și substanțe alergene
Cărţi şi manuale universitare
Număr total: 22.
- Lista de cărţi şi manuale universitare
Granturi şi contracte de cercetare
Număr total: 6.
- Lista de granturi şi contracte de cercetare
Competenţe
- expertiza produselor alimentare;
- inginerie alimentară, procesarea produselor alimentare;
- management şi marketing în administrarea afacerilor;
- controlul calităţii în turism şi alimentaţi;;
- managementul calităţii produselor alimentare;
- alimentaţia şi nutriţia consumatorilor;
- coordonare cerc ştiinţific - Firme de aplicaţie inovativă.
Activităţi
- Ziua internațională a reducerii risipei de alimente (16 octombrie 2023)
-
Evenimentul a avut loc cu participarea a 27 studenți de la domeniul Inginerie alimentară, specializarea TPPA, unde s-au prezentat miniproiecte
privind reducerea risipei de pâine, carne, ciocolată, banane, cireșe, portocale, fructe de mare, pește, prin aplicarea de măsuri de prevenție
și prin reciclarea unor resurse noi, rezultate ca deșeuri în industria alimentară.
-
Procedeele inovate, precum și metodele smart digitale privind monitorizarea alimentelor perisabile într-o bancă de alimente și un forum alimentar
ne permit să reducem considerabil pierderile cantitative, precum și costurile semnificative.
-
Miniproiecte:
- Miniproiect 1
- Miniproiect 2
-
Workshop COMPANIA STUDENT TPPA III (2017)
-
Organizator eveniment: Șef lucrări dr. Steluța Radu împreună cu studenții anul III TPPA promoția 2017
-
Despre workshop
Domenii de cercetare
- expertiza produselor alimentare - siguranţa alimentelor;
- tehnologiile de prelucrare a produselor alimentare de origine vegetală;
- metode inovative de conservare a alimentelor;
- alimentaţia şi nutriţia umană;
- efectele alimentaţiei asupra consumatorilor;
- impactul industriei alimentare asupra mediului.
Organizaţii ştiinţifice şi profesionale
- Balkanic Environmental Asociation B. EN. A;
- Asociaţia specialiştilor din industria alimentară;
- Asociaţia specialiştilor în morărit şi panificaţie;
- Asociaţia Română de Asigurare a Calităţii din Învãţământul Preuniversitar;
- Asociaţia Naţională pentru Protecţia Pacienţilor;
- Asociaţia pentru formare şi consiliere în carieră.