USAMV Iasi
flag_en
Studenţi

 

Student la Facultatea de Agricultură

A fi student la Universitatea de Ştiinţele Vieţii "Ion Ionescu de la Brad" din Iaşi înseamnă şi multiple posiblităţi de pregătire în afara ţării. Stagiile de practică ce pot fi urmate au o durată de la trei luni la un an, iar locaţiile ce pot fi alese sunt din universităţi partenere din întreaga Europă sau în ferme cu importanţă recunoscută. Pe lângă mobilităţile consacrate prin programul Erasmus, studenţii Universităţii noastre au la dispoziţie şi stagii de practică în străinătate în urma cărora pot obţine şi importante câştiguri băneşti.

De asemenea, studenţii au fost întotdeauna încurajați să se implice şi în activități extra-curriculare, fie ele profesionale (Simpozionul ştiinţific studenţesc, Agronomiada), sportive (fotbal, tenis, volei etc.) sau artistice (USV Iaşi are un Ansamblu folcloric studențesc, "Mugurelul", care a fost înfiinţat acum 30 de ani de către un grup de studenţi pasionaţi şi dedicaţi).

Simpozionul ştiinţific studenţesc este o manifestare de tradiţie în cadrul Universităţii Ştiinţele Vieţii "Ion Ionescu de la Brad" din Iaşi care se desfăşoară în primăvara fiecărui an.
Scopul Simpozionului este de a crea cadrul pentru prezentarea şi dezbaterea lucrărilor ce conţin rezultate ştiinţifice şi tehnice obţinute de către studenţii participanţi pe parcursul pregătirii profesionale, precum şi de a facilita colaborarea ştiinţifică între participanţi.

Iar Agronomiada este una dintre cele mai importante competiții pentru studenții noștri, cu o lungă tradiție, organizată anual în unul dintre cele cinci centre universitare cu profil agronomic din țara noastră (Iași, București, Timișoara, Cluj-Napoca și Craiova).

Studenţii sunt, de asemenea, implicați în grupuri de dezbateri științifice, cluburi, activități culturale și de protecție a mediului, precum şi în activităţile organizate de Liga Studenţilor USV Iaşi (Clubul de Agricultură). Liga Studenţilor este o organizaţie studenţească cu activitate civică care şi-a început activitatea în urmă cu mai bine de 10 ani şi este unica formă de organizare şi reprezentare, conform statutului, a studenţilor din cadrul USV Iaşi.

Campus

Universitatea de Ştiinţele Vieţii din Iaşi asigură cazare tuturor studenţilor, campusul studenţesc fiind la doar câţiva paşi de Facultatea de Agricultură. Instituţia de învăţământ superior are patru cămine moderne dotate cu Internet, cablu TV, spaţii de gătit şi maşini de spălat. Numărul locurilor de cazare disponibile este de aproximativ 1500. În incinta campusului sunt şi cabinete ce asigură asistenţa medicală a studenţilor.

Studenţii pot servi masa la Cantina-Restaurant a universităţii, aflată în imediata apropiere a campusului şi renumită pentru produsele pe care le oferă. Cantina - Restaurant a USV a fost renovată şi modernizată în 2008, are o suprafaţă de aproximativ 800 metri pătraţi şi o capacitate de 350 locuri. Cantina - Restaurant are implementat şi certificat sistemul de calitate conform SR EN ISO 22000:2005 (HACCP), pentru alimentaţia publică, toate avizele sanitar-veterinare fiind la zi, ceea ce denotă o calitate la standarde internaţionale a preparatelor.

Complexul sportiv este compus dintr-o sală de sport polivalentă, o sală de fitness, două terenuri de fotbal cu gazon sintetic şi noctură, două terenuri de tenis de câmp cu iarbă sintetică şi saună. În campus, sunt organizate competiţii sportive, dar şi spectacole de diverse genuri.

Pe scurt, poate fi spus ca tinerii care studiază la USV Iaşi au la dispoziţie un "mini-orăşel" din care nu lipseşte nimic.


© 2024 | Ultima actualizare: 7 mar 2024