USAMV Iasi
flag_en
Departamentul Tehnologii alimentare
Şef lucr. dr. Carmen CREŢU

Şef lucr. dr. Carmen CREŢU

Date de contact

Nume:   CREŢU
Prenume:   CARMEN
Facultatea:   Agricultură
Departament:   Tehnologii alimentare
Adresa (serviciu):   Aleea Mihail Sadoveanu, nr. 3, Iaşi, 700490, România
Telefon:   +40 232 407 313
Fax:   +40 232 260 650
E-mail:   cretucarmen@uaiasi.ro sau carmenccretu@yahoo.es

Lucrări ştiinţifice

Număr total: 26
Lista selectivă de lucrări ştiinţifice

Granturi şi contracte de cercetare

  • Director de proiect – Program CNCSIS, TD, Cod: 445 - Cercetări privind dinamica microflorei din carnea de pasăre proaspătă, refrigerată şi congelată în funcţie de pH şi temperatură., 2007-2009, Suma: 42.472 lei
  • Membru în echipă PROGRAM CNCSIS Idei, Cod:666 - Cercetări pentru determinarea cantitativă simultană a patru bacterii patogene din produse alimentare prin PCR în timp real multiplex, 2007-2010, Suma: 872.847lei, Director proiect: Şef lucrări dr. Floriştean Viorel Cezar
  • Bursier-Proiectul de cercetare postdoctorală POSDRU/89/1.5/S/62371 cutema: Cercetări privind incidenţa microflorei patogene de pe carcasele de pasăre şi optimizarea unor metode fizice şi chimice de reducere a acesteia, în domeniul Medicină Veterinară, sub îndrumarea Prof. univ. dr. Mihai CARP CĂRARE, 2011–2012

Competenţe

  • Inspecția și controlul produselor de origine animală;
  • Microbiologie alimentară.

Domenii de cercetare

  • Microflora cărnii de pasăre și influența unor metode fizice și chimice asupra acesteia;
  • Microbiologie alimentară;
  • Utilizarea unor metode rapide de identificare amicroflorei patogene din alimente

Organizaţii ştiinţifice şi profesionale

  • Asociația Generală a Medicilor Veterinari din România
  • Asociaţia pentru Protecţia şi Bunăstarea Animalelor, CORONIS



© 2021 | Ultima actualizare: 23 sept 2021