Acest site este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013
PORTALUL
ANTREPRENORIAT
NORD-EST


Continutul acestui material nu reprezinta în mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului României.

Activitati proiect


  • Cercetarea situatiei actuale a punctelor de atractie turistica din regiunea Nord Est si analiza ofertei turistice existente pe baza rapoartelor si datelor statistice
  • Cercetarea asupra situatiei intreprinzatorilor si a IMM-urilor din zona rurala pilot in scopul identificarii intreprinzatorilor si IMM-urilor din zona rurala, a culturii antreprenoriale, a situatiei personalului, a piatei de desfacere, a strategiilor adoptate, a rezultatelor obtinute
  • Elaborarea strategiei integrate de dezvoltare antreprenoriat: intreprinderi din zona rurala- turism, prin desfasurarea a 4 mese rotunde in Iasi, Botosani, Suceava si Neamt. La aceste mese rotunde au participant: reprezentanti ai autoritatilor publice, ai mediului universitar, ai societatii civile, ai autoritatilor publice de profil agricol. Scopul meselor rotunde: îmbinarea potentialul turistic cu potentialul intreprinderilor din zona rurala intr-o strategie de dezvoltare integrata.
  • Realizare spot radio si TV
  • Realizarea si distribuirea pliantului si afiselor de prezentare a proiectului, care cuprind date, obiective, rezultate preconizate, parteneri, adrese de contact etc.
  • Alegerea grupului tinta. Pe baza abilitatilor antreprenoriale solicitate pentru punerea în practica a strategiilor de dezvoltare si folosind baza de date sunt alese 200 de persoane din grupul tinta, membri ai intreprinderilor familiale din spatiul rural si angajati ai acestora, tineri someri - grupa de vârsta 15-24 de ani din 20 de locatii (câte 5 din fiecare judet ), dintre care cca 55 de femei.
  • Înfiintare structuri de sprijinire a antreprenoriatului. Vor fi organizate în cele 4 judete workshopuri de promovare strategie integrata, la care vor participa experti în strategii ai autoritatilor locale si centrale, întreprinzatori si operatori de turism, în vederea promovarii strategiei de dezvoltare integrata. Va fi creata o retea de dezvoltare a antreprenoriatului Nord Est. Creare portal „Antreprenoriat Nord – Est”, care va prezenta obiectivele turistice si produsele specifice locale oferite de întreprinzatorii din prejma fiecarui obiectiv cultural-religios ales ca zona tinta în cadrul proiectului.
  • In cadrul activitatii ”Sesiuni de informare pentru dezvoltarea competentelor antreprenoriale” au fost selectate în grupul tinta peste 290 de persoane, din urmatoarele categorii: salariati, patroni, PFA, someri tineri (grupa de varsta 15 – 24 ani). Aceste persoane, impreuna cu toti cei interesati, cu reprezentanti ai autoritatilor locale, ai partenerilor si colaboratorilor au participat, in perioada iunie – august 2010, la sesiunile de informare sustinute in cele 4 judete implicate in proiect (Iasi, Neamt, Botosani si Suceava). Expertii din cadrul proiectului au elaborat un material suport pentru sustinerea sesiunilor, sub forma unui modul “Sistem turistic integrat – Dezvoltarea competentelor antreprenoriale in Regiunea Nord – Est”, in care sunt prezentate aspecte privind modalitati de pornire a unei afaceri sau initiere a unei firme, dezvoltare afaceri, relationarea cu clientii si furnizorii, marketingul de produsului turistic, promovare si materiale informationale, studii de caz de succes, posibilitati de accesare de fonduri de dezvoltare europene si guvernamentale.

Va punem la dispozitie pentru descarcare urmatorul modul de informare:

Modul de informare “Sistem turistic integrat – Dezvoltarea competentelor antreprenoriale in Regiunea Nord – Est”

Fotografii sesiune

Pentru informatii detaliate despre celelalte programe cofinantate de Uniunea Europeana,
va invitam sa vizitati www.fonduri-eu.ro