ACASA

REZUMAT

SCOP

OBIECTIVE

PARTENERI

PLAN

CONTACT

 

 

 

MEDIATIZARE

RAPOARTE

REZULTATE

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Scopul definit al proiectului este aprofundarea cunostintelor privind principalii factori de risc intr-un sistem ecologic de producere a legumelor proaspete si elaborarea unui model ethnic de monitorizare in vederea cresterii sigurantei alimentare. Pentru atingerea scopului propus au fost stabilite urmatoarele obiective: (1) - evaluarea conditiilor de cadru natural pe culturi si sisteme de exploatare; (2) - evaluarea principalilor factori de risc din sol, apa, planta si produs; (3) - evaluarea in dinamica a principalelor surse de risc la culturile luate in studiu; (4) - evaluarea si evolutia starii de sanatate a solului, a activitatii sale microbiologice si enzimatice; (5) – elaborarea si utilizarea unui sistem de trasabilitate pentru controlul sigurantei alimentare a legumelor proaspete; (6) – stabilirea eficientei HACCP in studiul, controlul si prevenirea riscurilor in culturile legumicole ecologice pentru asigurarea securitatii si sigurantei alimentare; (7) – elaborarea modelului standard de monitorizare a sigurantei alimentare a legumelor ecologice proaspete intr-o tehnologie optima de cultivare. Rezultatele vor raspunde corespunzator celor sapte obiective masurabile ale proiectului.

Experientele se vor desfasura in trei tipuri de terenuri – inainte, in timpul si dupa conversie, la trei categorii de culturi legumicole – putin, mediu si foarte pretabile pentru practicarea tehnologiilor de agricultura ecologica. Determinarile necesare se vor efectua in laboratoare de specialitate.

In concluzie, rezultatele se vor concretiza in solutii complexe ce satisfac scopul proiectului, si anume: implementarea HACCP, crearea si aplicarea unui sistem de trasabilitate, folosirea unui model standard de monitorizare a sigurantei alimentare, pentru culturile legumicole ecologice.

Rezultatele proiectului vor fi valorificate si diseminate, prin metode si mijloace specifice, astfel ca sa ajunga la principalii beneficiari-producatori, consumatori, specialisti si experti, factori de decizie, tehnico-administrativa, inspectii, mediul academic sau orice specialisti care sunt interesati de productia legumicola ecologica in deplina securitate si siguranta alimentara.