|
|
||||||||
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|||||||||
|
|
|
|||||||
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Scopul definit al
proiectului este aprofundarea cunostintelor privind principalii factori de
risc intr-un sistem ecologic de producere a legumelor proaspete si elaborarea
unui model ethnic de monitorizare in vederea cresterii sigurantei
alimentare. Pentru atingerea scopului propus au fost
stabilite urmatoarele obiective: (1) - evaluarea conditiilor de cadru natural
pe culturi si sisteme de exploatare; (2) - evaluarea principalilor factori de
risc din sol, apa, planta si produs; (3) - evaluarea in dinamica a principalelor
surse de risc la culturile luate in studiu; (4) - evaluarea si evolutia
starii de sanatate a solului, a activitatii sale microbiologice si
enzimatice; (5) – elaborarea si utilizarea unui sistem de trasabilitate
pentru controlul sigurantei alimentare a legumelor proaspete; (6) –
stabilirea eficientei HACCP in studiul, controlul si prevenirea riscurilor in
culturile legumicole ecologice pentru asigurarea securitatii si sigurantei
alimentare; (7) – elaborarea modelului standard de monitorizare a sigurantei
alimentare a legumelor ecologice proaspete intr-o tehnologie optima de
cultivare. Rezultatele vor raspunde corespunzator celor sapte obiective
masurabile ale proiectului. Experientele se vor desfasura in trei tipuri de
terenuri – inainte, in timpul si dupa conversie, la trei categorii de culturi
legumicole – putin, mediu si foarte pretabile pentru practicarea
tehnologiilor de agricultura ecologica. Determinarile necesare se vor efectua
in laboratoare de specialitate. In concluzie, rezultatele se vor
concretiza in solutii complexe ce satisfac scopul proiectului, si anume:
implementarea HACCP, crearea si aplicarea unui sistem de trasabilitate,
folosirea unui model standard de monitorizare a sigurantei alimentare, pentru
culturile legumicole ecologice. Rezultatele proiectului vor fi valorificate si diseminate, prin metode si
mijloace specifice, astfel ca sa ajunga la principalii
beneficiari-producatori, consumatori, specialisti si experti, factori de
decizie, tehnico-administrativa, inspectii, mediul academic sau orice
specialisti care sunt interesati de productia legumicola ecologica in deplina
securitate si siguranta alimentara. |
|||||||||
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|||||||||
|
|
|
|
|
|
||||
|
|
|
|
|
|
||||
|
|
|
|
|
|