ACASA

REZUMAT

SCOP

OBIECTIVE

PARTENERI

PLAN

CONTACT

 

 

 

MEDIATIZARE

RAPOARTE

REZULTATE

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rezumatul proiectului

 

Proiectul isi propune sa abordeze o problema de mare actualitate si necesitate stiintifica si tehnica determinata de vulnerabilitatea productiei ecologice a legumelor proaspete, datorita unor factori de risc care reduc si/sau pun in pericol securitatea si siguranta alimentara. In aceste circumstante, proiectul urmareste sa demonstreze masura acestei vulnerabilitati si sa elaboreze masurile de control si de diminuare a efectului factorilor implicati, pentru a spori securitatea si siguranta alimentara a legumelor ecologice proaspete, ceea ce va duce la marirea increderii in produsele ecologice romanesti pe piata interna si europeana.

Cercetarile vor fi realizate de un consortiu stiintific, competent in productia agricola ecologica, format din Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara Iasi, in calitate de coordonator, si alte patru institutii participante: Statiunea de Cercetare si Dezvoltare Legumicola Bacau, Institutul de Cercetari Biologice Iasi, Universitatea A.I. Cuza Iasi si Institutul de Sanatate Publica Iasi, in cadrul campurilor experimentale si laboratoarele acestora, specializate in domeniul productiei legumicole ecologice si/sau siguranta alimentara.

Proiectul se incadreaza in Domeniul 5 – Agricultura, siguranta si securitatea alimentara, respective tematicile 5.1.1., 5.1.2., 5.1.3., 5.1.7., 5.1.8. si 5.1.9.