|
|
||||||||
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|||||||||
|
|
|
|||||||
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Rezumatul proiectului Proiectul isi propune sa abordeze o
problema de mare actualitate si necesitate stiintifica si tehnica determinata
de vulnerabilitatea productiei ecologice a legumelor proaspete, datorita unor
factori de risc care reduc si/sau pun in pericol securitatea si siguranta
alimentara. In aceste circumstante, proiectul urmareste sa demonstreze masura
acestei vulnerabilitati si sa elaboreze masurile de control si de diminuare a
efectului factorilor implicati, pentru a spori securitatea si siguranta
alimentara a legumelor ecologice proaspete, ceea ce va duce la marirea
increderii in produsele ecologice romanesti pe piata interna si europeana. Cercetarile vor fi realizate de un
consortiu stiintific, competent in productia agricola ecologica, format din
Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara Iasi, in calitate de
coordonator, si alte patru institutii participante: Statiunea de Cercetare si
Dezvoltare Legumicola Bacau, Institutul de Cercetari Biologice Iasi,
Universitatea A.I. Cuza Iasi si Institutul de Sanatate Publica Iasi, in
cadrul campurilor experimentale si laboratoarele acestora, specializate in
domeniul productiei legumicole ecologice si/sau siguranta alimentara. Proiectul se incadreaza in Domeniul 5 – Agricultura, siguranta si
securitatea alimentara, respective tematicile 5.1.1., 5.1.2., 5.1.3., 5.1.7.,
5.1.8. si 5.1.9. |
|||||||||
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|||||||||
|
|
|
|
|
|
||||
|
|
|
|
|
|
||||
|
|
|
|
|
|