Studii universitare de licenţă

Specializarea: Controlul şi Expertiza Produselor Alimentare



Plan de învăţământ

ANUL I


Nr. crt. Denumirea disciplinei Nr. credite
Sem. I Sem. II
  DISCIPLINE OBLIGATORII
1   Matematică și statistică 4 -
2   Fizică 6 -
3   Chimie anorganică şi analitică 4 5
4   Chimie organică 6 -
5   Chimie fizică şi coloidală - 5
6   Informatică aplicată și digitalizare 4 6
7   Biochimie - 3
8   Biologia producţiilor - 3
9   Ecologie şi protecţia mediului - 3
10   Grafică asistată pe calculator 4 -
11   Educaţie fizică (1) (1)
  DISCIPLINE OPŢIONALE
12   Limbi străine (la alegere: engleză, franceză, germană, spaniolă
2 3
13   Politici şi strategii globale de securitate alimentară
  Comportamentul consumatorului
- 2
  DISCIPLINE FACULTATIVE
14   Comunicare şi relaţii publice - 3
15   Administraţie publică 3 -
  SEMINAR PEDAGOGIC
16   Psihologia educaţiei 5 -
17   Pedagogie I (Fundamentele pedagogiei+Teoria
  şi metodologia curriculumului)
- 5


ANUL III


Nr. crt. Denumirea disciplinei Nr. credite
Sem. I Sem. II
  DISCIPLINE OBLIGATORII
1   Tehnologii generale vegetale 4 -
2   Tehnologii generale animale 4 -
3   Tehnologia produselor alimentare de origine vegetală 1 (băuturi) 4 -
4   Tehnologia produselor alimentare de origine vegetală 2
  (legume și fructe)
- 3
5   Tehnologia produselor alimentare de origine animală 1
  (carne și preparate)
4 -
6   Tehnologia produselor alimentare de origine animală 1
  (carne și preparate)-proiect
2 -
7   Tehnologia produselor alimentare de origine animală 2
  (lapte și prod. lactate)
- 4
8   Tehnologia produselor alimentare de origine animală 2
  (lapte și prod. lactate)-proiect
- 2
9   Tehnologia produselor alimentare de origine animală 3
  (prod. avicole și apicole)
- 4
10   Tehnologia produselor alimentare de origine animală 4
  (pește și prod. acvatice)
- 4
11   Marketing - 4
12   Managementul proiectelor 3 -
13   Managementul proiectelor-proiect 2 -
14   Aditivi şi ingrediente în industria alimentară 5 -
15   Operații unitare în industria alimentară - 4
16   Practică tehnologică de specialitate - 4
  DISCIPLINE OPŢIONALE
17   Organisme modificate genetic
  Contabilitate şi gestiunea unităţilor alimentare
2 -
18   Drept
  Etică şi integritate academică
- 1
  DISCIPLINE FACULTATIVE
19   Norme şi tehnica securităţii muncii în industria alimentară 3 -
  SEMINAR PEDAGOGIC
20   Instruire asistată de calculator 2 -
21   Managementul clasei de elevi - 3
22   Practică pedagogică în învăţământul preuniversitar obligatoriu (1,2) 3 2
23   Examen de absolvire: Nivelul I - 5


ANUL II


Nr. crt. Denumirea disciplinei Nr. credite
Sem. I Sem. II
  DISCIPLINE OBLIGATORII
1   Analiză senzorială 5 4
2   Microbiologie generală 5 -
3   Chimia alimentelor 5 -
4   Principiile nutriţiei umane - 4
5   Ambalarea, etichetarea şi designul în industria
  alimentară
- 4
6   Merceologia produselor alimentare 6 -
7   Tehnologii generale în industria alimentară 5 2
8   Tehnologii generale în industria alimentară - Proiect - 2
9   Utilaje în industria alimentară - 3
10   Microbiologie specială - 3
11   Educaţie fizică (1) (1)
12   Practică tehnologică în domeniu - 4
  DISCIPLINE OPŢIONALE
13   Limbi străine (la alegere: engleză, franceză, germană, spaniolă
2 2
14   Legislaţie în industria alimentară
  Inocuitatea produselor alimentare
- 2
15   Elemente de inginerie electrică
  Elemente de inginerie mecanică
2 -
  DISCIPLINE FACULTATIVE
16   Economie generală - 3
17   Tehnică experimentală 3 -
  SEMINAR PEDAGOGIC
18   Pedagogie II (Teoria şi metodologia instruirii + Teoria
  şi metodologia evaluării)
5 -
19   Didactica specialităţii - 5


ANUL IV


Nr. crt. Denumirea disciplinei Nr. credite
Sem. I Sem. II
  DISCIPLINE OBLIGATORII
1   Elemente de management al calității - 3
2   Principii şi metode de conservare a produselor alimentare 5 2
3   Tehnologia produselor alimentare de origine vegetală 3 (extractive) 4 -
4   Tehnologia produselor alimentare de origine vegetală 4 (morărit și panificație) 4 -
5   Controlul calităţii produselor de origine vegetală
(1-băuturi/2-legume și fructe)
2 2
6   Controlul calităţii produselor de origine vegetală (3-extractive/4-morarit si panificatie) 2 2
7   Autentificarea şi certificarea alimentelor - 3
8   Controlul calităţii produselor de origine animală (1-carne/2-lapte) 5 3
9   Controlul calităţii produselor de origine animală (3-avicole și apicole/4-piscicole) 5 3
10   Practică de specialitate - 4
11   Practică pentru proiectul de diplomă - 2
12   Elaborarea proiectului de diplomă - 4
  DISCIPLINE OPŢIONALE
13   Metode enzimatice şi imunologice de analiză
  Biotehnologii speciale
3 -
14   Metode cromatografice şi electroforetice de analiza
  alimentelor
  Metode spectroscopice de analiză a alimentelor
- 2
  DISCIPLINE FACULTATIVE
15   Instituţii, mecanisme şi terminologii comunitare 2 2
16   Susținerea proiectului de diplomă - 10