Etapa
|
Nume şi prenume
|
Activităţi
|
Ore efectuate
|
Grad de îndeplinire sarcini
|
Participare la mobilităţi
|
2007
|
Mihaela
IVANCIA
|
- Conceperea si elaborarea
chestionarelor
- Centralizarea prelucrarea si
interpretarea rezultatelor interviurilor
|
16
|
integral
|
-
|
Gherasim
NACU
|
- Efectuarea interviurilor
- Centralizarea prelucrarea si
interpretarea rezultatelor interviurilor
|
5
|
integral
|
-
|
Roxana MIRON
|
- Efectuarea interviurilor
- Centralizarea prelucrarea si
interpretarea rezultatelor interviurilor
|
15
|
integral
|
-
|
Lucian STANCESCU
|
- Efectuarea interviurilor
- Centralizarea prelucrarea si
interpretarea rezultatelor interviurilor
|
25
|
integral
|
-
|
2008
|
Mihaela
IVANCIA
|
- Determinarea greutatii corporale la naştere şi
întarcare
- Determinarea sporului de creştere în perioada de
alăptare
- Efectuarea calculului statistic si interpretarea
rezultatelor
- Evaluarea gradului de ingrasare
|
28
|
integral
|
- Participare la Simpozionul
organizat de USAMV Cluj Napoca
- Participare la Simpozionul
internaţional organizat de Universitatea Agrară de Stat din Chişinău,
Republica Moldova
- Participare la Simpozionul
organizat de USAMV Bucureşti
|
Gherasim
NACU
|
- Determinarea greutatii corporale la naştere şi
întarcare
- Determinarea sporului de
creştere în perioada de alăptare
- Efectuarea calculului statistic si interpretarea
rezultatelor
- Evaluarea gradului de ingrasare
|
35
|
integral
|
- Participare la Simpozionul organizat de USAMV Cluj Napoca
- Participare la Simpozionul organizat de
USAMV Bucureşti
|
Roxana MIRON
|
- Determinarea greutatii corporale la naştere şi
întarcare
- Determinarea sporului de
creştere în perioada de alăptare
- Efectuarea calculului statistic
si interpretarea rezultatelor
- Evaluarea gradului de ingrasare
|
44
|
integral
|
|
Lucian STANCESCU
|
- Determinarea greutatii corporale la naştere şi
întarcare
- Determinarea sporului de
creştere în perioada de alăptare
- Efectuarea calculului statistic
si interpretarea rezultatelor
- Evaluarea gradului de ingrasare
|
20
|
integral
|
|
2009
|
Mihaela
IVANCIA
|
- Studiul bibliografiei de
referinta pentru domeniu
- Efectuarea controlului
cresterii si ingrasarii
- Determinarea calselor de calitate dupa gradul de
ingrasare
- Determinarea compozitiei chimice a carnii in raport
cu gradul de ingrasare
- Deterinarea structurii fizice şi tisulare a
carcaselor
- Prelucrarea si interpretarea
rezultatelor
|
44
|
integral
|
- Participare la Simpozionul organizat de USAMV Cluj Napoca
- Participare la Simpozionul organizat de
USAMV Bucureşti
|
Gherasim
NACU
|
- Studiul bibliografiei de
referinta pentru domeniu
- Efectuarea controlului
cresterii si ingrasarii
- Determinarea calselor de calitate dupa gradul de
ingrasare
- Determinarea compozitiei chimice a carnii in raport
cu gradul de ingrasare
- Deterinarea structurii fizice şi tisulare a
carcaselor
- Prelucrarea si interpretarea
rezultatelor
|
45
|
integral
|
- Participare la Simpozionul organizat de USAMV Cluj Napoca
- Participare la Simpozionul organizat de
USAMV Bucureşti
|
Nicu ZAHARIA
|
- Studiul bibliografiei de
referinta pentru domeniu
- Efectuarea controlului
cresterii si ingrasarii
- Determinarea calselor de calitate dupa gradul de
ingrasare
- Determinarea compozitiei chimice a carnii in raport
cu gradul de ingrasare
- Deterinarea structurii fizice şi tisulare a
carcaselor
- Prelucrarea si interpretarea
rezultatelor
|
30
|
integral
|
|
Stancescu Lucian
|
- Studiul bibliografiei de
referinta pentru domeniu
- Efectuarea controlului
cresterii si ingrasarii
- Determinarea calselor de calitate dupa gradul de
ingrasare
- Determinarea compozitiei chimice a carnii in raport
cu gradul de ingrasare
- Deterinarea structurii fizice şi tisulare a
carcaselor
- Prelucrarea si interpretarea
rezultatelor
|
28
|
integral
|
|
2010
|
Mihaela
IVANCIA
|
- Centralizare date si valori
- Prelucrare statistica date
- Interpretare
- Determinarea si estimarea principalilor
parametri genetici
- Emiterea concluziilor si a recomandarilor
|
112
|
integral
|
- Participare la Simpozionul organizat de USAMV Cluj Napoca
- Participare la Simpozionul organizat de
USAMV Bucureşti
|
Gherasim
NACU
|
- Centralizare date si valori
- Prelucrare statistica date
- Interpretare
- Determinarea si estimarea principalilor
parametri genetici
- Emiterea concluziilor si a recomandarilor
|
290
|
integral
|
- Participare la Simpozionul organizat de USAMV Cluj Napoca
- Participare la Simpozionul organizat de
USAMV Bucureşti
|
Nicu ZAHARIA
|
- Centralizare date si valori
- Prelucrare statistica date
- Interpretare
- Determinarea si estimarea principalilor
parametri genetici
- Emiterea concluziilor si a recomandarilor
|
300
|
integral
|
- Participare la Simpozionul organizat de USAMV Cluj Napoca
- Participare la Simpozionul organizat de
USAMV Bucureşti
|
Stancescu Lucian
|
- Centralizare date si valori
- Prelucrare statistica date
- Interpretare
- Determinarea si estimarea principalilor
parametri genetici
- Emiterea concluziilor si a recomandarilor
|
245
|
integral
|
|
|
Obiective
(Denumirea
obiectivului)
|
Activitati
asociate
|
Grad de
îndeplinire
|
total
|
parţial
|
neîndeplinit
|
2007
Etapă unică
|
1
|
Evaluarea
situaţiei existente, a tehnologiilor de creştere aplicate, a factorilor,
proceselor si tendinţei viitoare conturate in diverse zone si bazine de creştere
a ovinelor îndeosebi pentru carne
|
1.1. Conceperea si elaborarea
chestionarelor
|
x
|
-
|
-
|
1.2. Efectuarea interviurilor
|
x
|
-
|
-
|
1.3. Centralizarea prelucrarea
si interpretarea rezultatelor interviurilor
|
x
|
-
|
-
|
1.4. Emiterea primelor
concluzii si a recomandărilor
|
x
|
-
|
-
|
2
|
Evaluarea
morfologica si productiva a ovinelor din arealul respectiv.
|
2.1. Evaluarea situatiei actuale si a aspectelor morfologice,
productive si reproductive ale ovinelor locale
|
x
|
-
|
-
|
2.2. Determinarea greutatii corporale la ovinele
existente in functie de categoria de varsta
|
x
|
-
|
-
|
2.3. Efectuarea masuratorilor corporale la tineret si
ovine adulte si calculul indicilor corporali specifici
|
x
|
-
|
-
|
2008
Etapă unică
|
1
|
Evaluarea dinamicii de crestere si de dezvoltare
corporala a tineretului ovin in perioada de alăptare
|
|
x
|
|
|
1.2. Determinarea greutatii corporale la intarcare
|
x
|
-
|
-
|
1.3. Determinarea sporului de creştere în perioada de
alăptare
|
x
|
-
|
-
|
1.4. Prelucrarea si interpretarea rezultatelor
|
x
|
-
|
-
|
2
|
Evaluarea aptitudinilor pentru productia de carne ca
urmare a ingrasarii tineretului in sistem traditional
|
2.1. Procurarea materialului biologic
|
x
|
-
|
-
|
2.2. Derularea ingrasarii
|
x
|
-
|
-
|
2.3. Aprecierea gradului de ingrasare pe animalul
viu
|
x
|
-
|
-
|
2.3. Prelucrarea si interpretarea
rezultatelor
|
x
|
-
|
-
|
3
|
Evaluarea gradului de ingrasare pe animalul
sacrificat
|
2.1. Aprecierea carcaselor in conformitate cu
metodoligia utilizata in UE
|
x
|
-
|
-
|
2.2. Determinarea indicilor de abatorizare specifici
|
x
|
-
|
-
|
2.4. Efectuarea calculului statistic si interpretarea
rezultatelor
|
x
|
-
|
-
|
2009
Etap unică
|
1
|
Organizarea controlului in vederea determinarii aptitudinilor
perntru productia de carne
|
1.1. Studiul bibliografiei de referinta pentru
domeniu
|
x
|
-
|
-
|
1.2.
Elaborarea tehnologiilor de ingrasare
|
x
|
-
|
-
|
1.3.
Amenajarea si finalizarea cadrului
organizatoric
|
x
|
-
|
-
|
2
|
Evaluarea aptitudinilor pentru productia de carne ca
urmare a ingrasarii tineretului in sistem intensiv si semiintensiv
|
|
x
|
|
|
2.2. Derularea ingasarii
|
x
|
-
|
-
|
2.3. Efectuarea controlului cresterii si ingrasarii
|
x
|
-
|
-
|
2.3. Prelucrarea si interpretarea rezultatelor
|
x
|
-
|
-
|
3
|
Evaluarea gradului de ingrasare pe animalul viu
|
3.1. Evaluarea gradului de ingrasare pe animalul viu
|
x
|
-
|
-
|
3.2. Determinarea calselor de calitate dupa gradul de
ingrasare
|
x
|
-
|
-
|
3.3. Prelucrarea si interpretarea rezultatelor
|
x
|
-
|
-
|
4
|
Evaluarea gradului de ingrasare pe animalul
sacrificat
|
4.1. Aprecierea carcaselor in conformitate cu
metodoligia utilizata in UE
|
x
|
-
|
-
|
4.2. Determinarea indicilor de abatorizare specifici
|
x
|
-
|
-
|
4.3. Efectuarea calculului
statistic si interpretarea rezultatelor
|
x
|
-
|
-
|
5
|
Determinarea calitatii carcaselor
|
5.1. Determinarea compozitiei chimice a carnii in
raport cu gradul de ingrasare
|
x
|
-
|
-
|
5.2. Deterinarea structurii fizice a caracselor
|
x
|
-
|
-
|
5.3. Determinarea structurii tisulare a carcaselor
|
x
|
-
|
-
|
5.4. Prelucrarea si interpretarea
rezultatelor
|
x
|
-
|
-
|
2010
Etapă unică
|
1
|
Determinarea indiciilor de calitate ai carcaselor
|
1.1. Deterinarea indicilor specifici
|
x
|
-
|
-
|
1.2. Emiterea concluziilor privitoare la aptitudinile
pentru productia de carne a oilor locale
|
x
|
-
|
-
|
2
|
Determinarea parametrilor genetici cu implicatii in
productia de carne
|
2.1. Determinarea si estimarea principalilor
parametri genetici (heritabilitate, corelatii, repetabilitate)
|
x
|
-
|
-
|
2.2. Efectuarea calculului statistic si interpretarea
rezultatelor
|
x
|
-
|
-
|
2.3. Emiterea recomandarilor in vederea imbunatatirii
productiei de carne la ovinele din partea de nord-est a tarii
|
x
|
-
|
-
|