Viorica Coşier

Licenţa Creative Commons
Acest articol este pus la dispoziţie sub Licenţa Creative Commons Atribuire 4.0 Internaţional


MULTIPLEX PCR ASSAY FOR DETECTION AND IDENTIFICATION OF ANIMAL SPECIES IN THE MEAT PRODUCTS

Viorica Coşier

Abstract
   Meat products and by-products adulteration is a real food safety problem that interests equally consumers and the authorities. The existence of specific genetic variation on mtDNA make it possible to detect and identify the animal meat species from fresh meat products or processed food products. In the present work we developed a multiplex PCR assay for identification of some animal species: mammals (cattle and pork), birds (poultry) and fish, from market meat products. Each primer pair was tested individual regarding specificity to a mitochondrial genome but also in a DNA mixture of all four analysed species. The specific hybridization of each primer pair has led to the production of characteristic size PCR products of 374 bp for beef, 290 bp for pork, 224 bp for poultry and 181 bp for fish. The multiplex protocol was then tested for species-specific identification in different commercial meat by-products.

Key words: mtDNA, meat, species identification, Multiplex PCR


ANALIZA MULTIPLEX PCR PENTRU DETECTAREA ŞI IDENTIFICAREA SPECIILOR ANIMALE DIN PRODUSELE DE CARNE

Viorica Coşier

Rezumat
   Falsificarea produselor şi subproduselor din carne este o problemă reală de siguranŢă alimentară, care interesează deopotrivă consumatorul şi organismele de control. Existenţa variaţiilor genetice specifice la nivel ADNmt permite identificarea cărnii speciilor de animale atât din produsele proaspete cât şi din cele preparate termic. În lucrarea de faţă a fost pusă la punct o analiză PCR - Multiplex pentru detectarea şi identificarea unor specii animale: mamifere (vită, porc), păsări (pui) şi peşte, din produsele comerciale de carne. Fiecare pereche de primeri a fost testată individual, privind specificitatea faţă de un anumit genom mitocondrial dar şi în amestecuri de ADN provenit de la cele patru specii. Hibridarea specifică a fiecărei perechi de primeri a dus la obţinerea unor produşi PCR de mărime caracteristică: 374 pb pentru carnea de vită, 290 pentru carnea de porc, 224 pentru peşte şi 181 pentru carnea de pasăre. Protocolul multiplex a fost testat pentru identificarea specifică a speciilor în preparate comerciale din carne.

Cuvinte cheie: ADNmt, carne, identificarea speciilor, PCR multiplex