USAMV Iasi
flag_en
Relaţii internaţionale
Acorduri bilaterale Despre Programul Erasmus+
MEDIA
(filmări şi fotografii relevante sau de interes)

 

Despre Programul Erasmus+

Erasmus Plus (sau Erasmus+) este un program al Uniunii Europene în domeniul educaţiei, formării profesionale, tineretului şi sportului.
Proiectele de mobilitate sunt acele proiecte instituţionale prin care se realizează activităţi care implică parteneri din mai multe ţări (trans-naţionale). Programul unui proiect de mobilitate diferă de la un domeniu la altul şi, în funcţie de acesta, poate cuprinde cursuri de formare, plasamente, activităţi de predare, stagii pentru studiu sau voluntariat, schimburi de tineri, activităţi de tip job-shadowing.

Beneficiile unei mobilităţi Erasmus+

- dezvoltare personală, profesională şi socială prin dezvoltarea de competenţe (cunoştinţe, abilităţi, atitudini) într-un context internaţional, precum şi recunoaşterea acestor competenţe,
- învăţarea sau aprofundarea unor limbi străine, aşadar creşterea competenţelor lingvistice,
- înţelegerea unor culturi şi ţări noi,
- îmbunătăţirea procesului de predare, formare şi învăţare a profesioniştilor din domeniile educaţie, formare şi tineret,
- crearea de legături între educaţia formală şi formarea profesională.

Cine poate avea acces la o bursă Erasmus+

Acest tip de proiecte îi implică atât beneficiarii finali ai procesului de învăţare (studenţi), cât şi profesioniştii din domeniile educaţie, formare şi tineret care facilitează procesul de învăţare (profesori, formatori, lucrători de tineret, personal de conducere sau administiv etc).

Programul Erasmus+ la USV Iaşi

Studenţii Facultăţii de Agricultură care sunt interesaţi să plece în ţările UE cu un stagiu Erasmus+, de studiu sau de practică, pot afla toate detaliile necesare la întâlnirile care se organizează de către Biroul Erasmus+ al USV Iaşi. În general, aceste întâlniri de informare au loc la începutul anului (în februarie sau martie), înainte de procesul de selecţie (nu puteţi beneficia de o bursă Erasmus+ dacă nu aţi participat la selecţie).
Selecţia pentru studenţi şi personal didactic (mobilităţi de predare) se desfăşoară, în general, în luna martie, la facultate.

Vă rugăm să urmăriţi materialele afişate pe pagina web a programului, la avizierul facultăţii şi avizierul Biroului Erasmus+ - KA1, precum şi să vă informaţi la Secretariatul Facultăţii de Agricultură pentru detalii despre perioada de depunere a dosarelor şi desfăşurarea procesului de selecţie.

© 2022 | Ultima actualizare: 1 iulie 2022