Intreprinderile prestatoare de servicii - protagonisti ale dezvoltarii teritoriale
Finantator:
Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013
Axa prioritara 3 „Cresterea adaptabilitatii lucratorilor si intreprinderilor”
Domeniul major de interventie 3.1. „Promovarea culturii antreprenoriale”
Aplicant:
- Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara „Ion Ionescu de la Brad” Iasi
Parteneri:
- FEDEI – Fundatia pentru Dezvoltare Economica si Integrare Europeana – Iasi
- Directia pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala – Iasi
- Consorzio Sviluppo e Impresa - Italia
Obiectivul general al proiectului:
- imbunatatirea competitivitatii teritoriale prin intermediul cresterii performantelor intreprinderilor deja existente sau prin creare de noi societati care presteaza servicii catre sectorul agro-alimentar
Obiective specifice:
- promovarea unei culturi antreprenoriale a sectorului tertiar;
- evaluarea potentialului efectiv a diverselor sectoare productive, a serviciilor din sectorul agro-alimentar si a problemelor existente;
- identificarea si selectionarea tehnologiilor optime pentru rezolvarea diferitelor probleme ale intreprinderilor din sectorul agro-alimentar;
- sprijinirea implementarii de inovatii tehnologice, organizatorice si metodologice in sectorul serviciilor;
- punerea la dispozitia intreprinderilor din sectorul agro-alimentar de informatii, metode si instrumente de sprijin pentru elaborarea si implementarea unei eficiente strategii de piata;
- promovarea unei culturi antreprenoriale bazata pe imbunatatirea permanenta a calitatii serviciilor.
Zona tinta a proiectului : judetul Iasi
Durata proiectului: 12 luni
Beneficiari :
- personalul de conducere din intreprinderile prestatoare de servicii
- persoane interesate sa initieze noi afaceri
Rezultate proiect:
• o strategie de dezvoltare integrata elaborata in urma cercetarii efectuate in prima parte a proiectului;
• 2000 de brosuri tiparite cu strategia de dezvoltare integrata;
• 3 workshopuri;
• 2000 materiale informative „Initierea si deschiderea unei afaceri in sectorul serviciilor pentru intreprinderile agro-alimentare”;
• 2000 materiale informative – servicii pentru intreprinderi agro-alimentare;
• 1 sesiune de informare pentru initierea unei afaceri;
• 2 sesiuni de informare pentru dezvoltarea culturii antreprenoriale;
• o conferinta cu tema “Rolul serviciilor in dezvoltarea regionala. Servicii dedicate intreprinderilor agro-alimentare”;
• o pagina web dezvoltata.