prima pagină      contact       căutare în site     
 
prima pagină > Membru CASEE


Membru CASEE

Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară "Ion Ionescu de la Brad" din Iaşi a devenit membră a Consorţiului European al Universităţilor de Ştiinţe ale Vieţii din Centrul şi Estul Europei (CASEE).

Cea de a treia conferinţă a CASEE - "Agricultura durabila şi producţia alimentară în regiunea Dunări" a fost organizată pentru prima dată în România, la USAMV Cluj-Napoca, în perioada 3 - 5 mai 2012. Cu acest prilej, trei instituţii de învăţământ superior, printre care şi USAMV Iaşi, au devenit membre ale consorţiului mai sus menţionat. Alături de instituţia ieşeană au mai fost Universităţile de profil din Bucureşti şi din Novi Sad, Serbia.

Scopul conferinţei CASEE este acela de a furniza informaţii şi abordări noi privind sustenabilitatea agriculturii şi a producţiei alimentare în regiunea Dunării, pornind de la nutriţia şi bunăstarea animalelor şi ajungând la lanţul de producţie agro-alimentară. De asemenea, existenţa Consorţiului permite universităţilor membre o mai bună colaborare şi în domeniul parteneriatelor pentru cercetare, transferului tehnologic, mobilităţii studenţilor şi schimbului de idei. Printre participanţii la conferinţa cu tema "Agricultura durabilă şi producţia alimentară în regiunea Dunării", organizată de CASEE s-a numărat şi Comisarul European pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală, Dacian Cioloş. Mai trebuie menţionat că acest Consorţiu are în structura sa 21 de universităţi din 10 ţări.

 
 
Copyright © 2024 USV Iaşi | Ultima actualizare: 23 februarie 2024

Aleea Mihail Sadoveanu nr. 3, Iaşi, 700490, România
Telefon: 0232 407.407 | Fax: 0232 260.650 | E-mail: rectorat@uaiasi.ro

facebook facebook