Mohamed A. Kenawi

Licenţa Creative Commons
Acest articol este pus la dispoziţie sub Licenţa Creative Commons Atribuire 4.0 Internaţional


COMPARATIVE STUDY BETWEEN THE EFFECTS OF DIFFERENT NATURAL ANTIOXIDANTS ON THE QUALITY OF REFRIGERATED BUFFALO MEAT PRODUCT

Mohamed A. Kenawi, Sanaa M. Abd El-Hameed

Abstract
   This investigation was carried out in order to make a comparative study on the effect of different natural antioxidants extracts on the quality of buffalo meat product stored for 28 days at refrigeration condition. The data showed that the samples treated with the extract had higher moisture content, pH, WHC, and sensory evaluation values, while they had lower TBA values, and total bacterial count than the untreated one.

Key words: Natural antioxidant extracts, buffalo meat product, cold storage


STUDIU COMPARATIV ÎNTRE EFECTELE DIFERIŢILOR ANTIOXIDANŢI NATURALI ASUPRA CALITĂŢII PRODUSELOR DIN CARNE DE BIVOL

Mohamed A. Kenawi, Sanaa M. Abd El-Hameed

Rezumat
   Cercetările au avut ca scop studierea comparativă a efectelor diferitelor extracte naturale cu potenţial antioxidant asupra calităţii produselor din carne de bivol, conservate timp de 28 zile prin refrigerare. Rezultatele au arătat că probele tratate cu extractul antioxidant au prezentat valori mai bune pentru conţinutul de apă, pH, capacitatea de reţinere a apei şi proprietăţi senzoriale, pe fondul unei reduceri a cantităţii de acid tiobarbituric şi a încărcăturii bacteriene, comparativ cu probele netratate.

Cuvinte cheie: extracte naturale antioxidante, produse din carne de bivol, stocare la rece